המלצות תזונתיות חדשות בארה"ב. במקום פרמידת המזון הותיקה נבחרה שיטה חדשה המייצגת את ההמלצות לתזונה נכונה ובריאה. שיטה זו נקראת:"הצלחת שלי"
הצלחת שלי היא שיטה קלה להבנה ושונה מפרמידת המזון בכך שהיא מצמצמת מאוד את המרכיבים השונים של תזונה נכונה קבועה למינמום האפשרי.
החלוקה הינה ל4 חלקים בלבד:
מחצית מהארוחה אמורה להיות מבוססת על פירות וירקות (אדום=הסימון לפירות וירוק לירקות).
סגול לחלבונים, שתופסים את הנפח הקטן ביותר בצלחת וכתום לדגנים שתופסים נפח מעט גדול יותר.
מוצרי חלב מסומנים בכחול לצד "הצלחת שלי"
לשיטה זו יש המלצות שונות לשמירה על איזון תזונתי:
בשנת 2010 יצאו המלצות תזונתיות מפורטות הכוללות התיחסות לאוכלסיה מגוונת. ילדים, בעלי משקל עודף קחצוני ובעלי בריאות לקויה.
המלצות ספציפיות לגבי תזונה בריאה לילדים:
הגברת צריכת סידן דרך מוצרי חלב
קיים מחסור בסידן עקב צריכת חלב מועטה מדי אצל ילדים, והתמקדות במוצרי חלב עתירי שומן. הדו"ח ממליץ על הגברת צריכת החלב בדל ומוצריו.
מי שסובל מרגישות ללקטוז צריך לצרוך מוצרי חלב דלי או נטולי לקטוז, בהתאם לנייר העמדה של ה- NIH. http://consensus.nih.gov/2010/lactose.htm
גבינות דלות שומן ונטולות שומן נכללות ברשימת המזונות אשר מכילים רכיבי תזונה רבים בכמות משמעותית ביחס לכמות הקלוריות שלהם.
לראשונה מצויין בהמלצות כי חומצת שומן סטארית לא מעלה את רמות הכולסטרול בדם. גבינה היא המקור השני לחומצת שומן סטארית בתזונה.
משקה סויה (המועשר בסידן ובויטמין D) נכלל בקבוצת החלב ונחשב כאלטרנטיבה לחלב ומוצרי חלב דלי ונטולי שומן.
מקורות:
http://www.choosemyplate.gov/
Report of the Dietary Guidelines Advisory Committee on the Dietary Guidelines for Americans, 2010
http://www.cnpp.usda.gov/DGAs2010-DGACReport.htm
נכתב במקור על ידי שרית עטיה – שמואלי ונערך מחדש.
דיאטנית קלינית. בוגרת בית הספר לתזונה בפקולטה לחקלאות, האוניברסיטה העברית ירושלים. סטודנטית לתואר שני בחוג לאפידמיולוגיה ורפואה מונעת בבי"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב . ניסיון מקצועי עשיר בטיפול תזונתי בילדים ובבני נוער ( 1998-2007 במרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל) , ייעוץ תזונתי לחברות ולגופים שונים, הנחיית סדנאות להרגלי אכילה ולתזונה נכונה, קידום נושאים בריאותיים ,הרצאות בתזונה .
מתוך אתר מאמרים פאבלישר.
תגובות אחרונות