תגובות אחרונות

    מתכוני דיאטה מצוינים נוספים

    פשטידת קשואים

    * 4-5 קשואים גדולים מגוררים
    * 1 גביע יוגורט
    * 1 ביצה
    * 0.5 כוס פטרוזיליה קצוצה
    * 0.5 כוס קמח רגיל
    * 1 בצל גדול קצוץ דק
    * אפשר להחליף בבצל ירוק
    * 1 כף שומשום
    * 1 כף אבקת מרק

    לערבב היטב את כל החומרים מלבד השומשום, להעביר את התערובת לתבנית פיירקס משומנת. לפזר שומשום מעל ולאפות ב 180 מעלות כ 35 דקות לצנן מספר שעות במקרר לפני ההגשה הפשטידה לא גבוהה, ופשוטה למראה, אך מפצה בהחלט בטעם ובערך הקלורי הנמוך שלה.

    מרק אפונה דיאטתי ומדהים

    * 1 חב ' אפונה יבשה ( נא לסנן מאבנים, ולרחוץ היטב )
    * 2 בצלים גדולים קצוצים
    * 2 כפות שמן זית
    * 1 כף כמון או חוויא ' ג למרק
    * 1 כפית כורכום
    * 2 כפות אבקת מרק
    * מלח ופלפל

    בסיר גדול לטגן את הבצלים בשמן זית עד להזהבה. להוריד מהאש, ולהוסיף את האפונה וכל שאר חומרי המרק, למלא מים עד הסוף, לאחר הרתיחה, להקטין את האש ולבשל כשעה ורבע. לבחוש מדי פעם, לקראת הסוף למעוך את האפונה במועך פירה עד כמה שניתן או לטחון, להוסיף שוב מים כי מפלס המים ירד בגלל הבישול הממושך, להוסיף מלח אם צריך ולהביא שוב לרתיחה ולסגור.

    מרק עשיר בברזל ומצוין לימי החורף הקרים כשקר מדי לאכול רק חסה הערך הקלורי נמוך והמרק משביע.

    ברוקולי

    * 2 ראשי ברוקולי
    * 4 שיני שום כתושות
    * 2 כפות שמן זית
    * מיץ לימון מלימון אחד
    * מלח פלפל

    בסיר מביאים לרתיחה את הברוקולי ( שרחצנו קודם והפרדנו לפרחים בינוניים )
    לאחר הרתיחה מבשלים כחמש דקות, מסננים ושוטפים במים קרים
    מערבבים בנפרד את השום השמן מיץ הלימון מלח ופלפל,
    וצקים את התערובת על הברוקולי מערבבים ומגישים.
    לא להאמין כמה ברוקולי יכול להיות טעים !

    ספגטי חריף ומהיר

    * 2 מנות גדולות של ספגטי מבושל ( רצוי שיהיה מוכן בכלי פלסטיק במקרר ) 1 שן שום כתושה – לא חובה
    * 1 כף סחוג ירוק
    * 1 כף שמן זית

    מטגנים במחבת את השום בשמן כחצי דקה, מוסיפים את הסחוג ומטגנים חצי דקה. מוסיפים פנימה את הספגטי ומערבבים היטב.
    משביע ובעל ערך קלורי לא גבוה מאוד. הולך מצוין בחורף.

    פלפלים מוחמצים – מתכון עיראקי

    * 6 פלפלים אדומים חתוכים לרבעים
    * 1 כוס חומץ תפוחים
    * 3 כוסות מים
    * מעט מלח
    * להרתיחה הכל כחצי שעה, לקרר ולהעביר לצנצנת עם הנוזלים.
    קיבלנו חמוצים טעימים ופיקנטיים. עם מעט קלוריות.
    סלט סלק קר מתכון רוסי – חגיגי
    * 2-3 סלק מבושל ומגורר
    * 4-5 גזר מבושל חתוך לקוביות קטנות
    * 3-4 ביצים קשות קצוצות
    * 5-6 פילטים של דג מלוח חתוך לקוביות קטנות
    * 2-3 כפות מיונז
    * מלח פלפל

    מכינים סוג של עוגת שכבות מכל החומרים, מסדרים שכבה על שכבה,
    בקערה רחבה, שכבה ראשונה ( התחתית ) מפזרים דג מלוח
    שכבה שניה, גזר, שכבה שלישית, סלק מגורר, שכבה רביעית ביצים קצוצות.
    מעל הכל מורחים שכבת מיונז. מפזרים מלח ופלפל.
    מצננים במקרר מספר שעות לפני ההגשה.
    להגשה חותכים לכל אחד מנה כמו עוגת שכבות,
    גם לא משמין כי כמות המיונז קטנה וכמות הירקות גדולה בכל מנה. מנה חגיגית שמתאימה להגשה בחג או שבת.

    סלט פסטה קר

    * חצי חב' פסטה מסולסלת לאחר בשול וסינון
    * לבבות ארטישוק מקופסא
    * פרחי ברוקולי מבושלים ושטופים
    * 2ביצים קשות
    * שמן זית
    * לימון
    * 2שיני שום כתושות
    * 4 זיתים שחורים קצוצים (לא חובה-ואפשר גם להחליף במעט אנשובי קצוץ)
    * פטרוזיליה קצוצה

    לערבב הכל לסחוט מעל לימון, להוסיף2 כפות שמן זית,ל הגיש לאחר מספר שעות במקרר.

    shhyv

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *