תגובות אחרונות

    דיאטה לילדים

    חשוב להבהיר שכאשר מדברים באתר זה על דיאטה או הפחתה במשקל או עודף משקל, מדובר באנשים בוגרים. אין הכוונה לדיאטת ילדים או לדיאטה שעורכים עבור ילדים וצעירים.
    ילדים ואף בני נוער נמצאים בשלב שבו הם מתפתחים ומתעצבים, גופנית ונפשית. לתפריט המזונות שאוכלים ילדים ובני נוער השפעה אמיתית ומשמעותית על התפתחותם הגופנית, הבריאותית, הנפשית ובכלל. לכן חשוב לדאוג לתפריט מגוון ועשיר של מזונות, אשר יכלול את כל אבות המזון.
    לגבי ילד אשר סובל מעודף משקל או ילד אסר סובל מבעיות אכילה או הפרעות אכילה חייבים להיעזר באנשי מקצוע מומחים ומנוסים אשר יערכו בירור מקיף לבדיקת הילד והגורמים לבעיות וכמובן ימליצו על הטיפול הנכון והמתאים. בכל הנוגע לתפריט האוכל של ילדים ובני נוער וכן לפעילות גופנית שלהם חייב להיעשות בייעוץ והכוונה צמודים של אנשי מקצוע מנוסים ובעלי ניסיון בתחום הספציפי של ילדים, ובכלל זה רופא הילדים, אורטופד ילדים, דיאטנית ילדים וכולי. קיימות יחידות המתמחות בעודף משקל אצל ילדים הן בבתי חולים והן בקופות חולים ברחבי הארץ.
    אמנם ראוי לעודד אצל ילדים אכילה בריאה ומגוונת ואף כדאי לעודד פעילות גופנית בריאה ובמידה סבירה. אולם כל אלה צריכים להיעשות בצורה מאוזנת סבירה והגיונית, ללא הפעלת לחץ או כפייה, ומתוך מטרה ליצור עבור הילד אורח חיים בריא ונכון.
    כך למשל, כדאי ואפשר להרכיב עבור ילדכם תפריט מזונות בריאים וטעימים. ארוחה כזו יכולה לכלול משולש פיצה או נקניקיה אחת בלחמנייה מקמח מלא או המבורגר שהוא בעצם קציצת בשר בתוך לחמניה קטנה ולצידם סלט ירקות מתובל בשמן זית וגם שעועית ירוקה או קלח תירס. עם זאת, רצוי להימנע ממשקאות ממותקים או משקאות מוגזים, ממתקים או חטיפים, מאפים, מאכלים עתירי שמן בכמות מוגזמת ולא סבירה.
    כל דרך אחרת עלולה לגרום לילדים ואף לבני נוער נזקים כבדים, חלקם בלתי הפיכים, וכרוכים בהפרעות אכילה אותן ישאו לכל החיים, נזקים בריאותיים וגופניים וכמובן פגיעה בביטחון העצמי ובתחושת ההערכה העצמית של הילד.

    מי צריך לעשות דיאטה

    התשובה לשאלה מי צריך לעשות דיאטה היא כפולה ויש לה היבט אובייקטיבי והיבט סובייקטיבי.
    השאלה האם כדאי להתחיל דיאטה תלויה במדד אובייקטיבי של מסת גוף האדם המכונה גם BMI, ולא רק בהרגשה האישית או בדמות הנשקפת מהמראה. מדד ב.מ.י זה מחושב לפי הגובה והמשקל של האדם והוא נותן תוצאה חשבונית האם אדם הוא בעל עודף משקל ואם כן איזה עודף משקל. אדם בעל עודף משקל גבוה או חולני חייב לשקול דיאטה באופן רציני ולהתיחס לכך כאשל צורך בריאותי דחוף.
    לצד המדד האובייקטיבי של BMI קיים המדד הסובייקטיבי והוא התחושה האישית של האדם, ביטחון עצמי ודימוי גוף לצד תחושה גופנית ומצב בריאותי וגופני. אדם אשר מרגיש כי הוא סובל מעודף משקל, מרגיש שמן ומגושם, עייף ועצבני, מנומנם ומשועמם. ניתן להרגיש היטב את עודף המשקל, ואפשר להשוות זאת למצב בו נושאים תיק כבד לכל מקום וכל הזמן.
    כדי לוודא שאכן נכון מבחינתכם להוריד משקל או לרזות, ראוי לבחון את השאלה הזו גם מול אנשי מקצוע כמו דיאטנית או רופא מוסמך. הם יקיימו בירור ואולי אף בדיקות נוספות על מנת לוודא שאין בעיה רפואית או מצב רפואי הגורמים לעודף משקל כמו בעיות בתפקוד של בלוטת התריס או בעיות במערכת העיכול. הם גם יוכלו להנחות אתכם אם בכלל אתם זקוקים לדיאטה ואם כן איזו דיאטה, האם ללוות אותה בפעילות גופנית ומאיזו סוג ובאיזה היקף וכולי. טעות נפוצה היא להחלי שמעונינים בדיאטה, להכנס לתהליך ללא הכנה ולא כל מידע על המטרות המדויקות ועל הדרך הנכונה. דיאטה שנעשית ללא הכנה המתאימה מראש, וללא יעוץ מתאים – סופה לא להחזיק מעמד. אנשים רבים נמנעים מלגשת לרופא או לדאטיקנית מכיוון שאינם מעונינים לשמוע את האמת, לקבל אזהרות רפואיות ואפילו הטפות מוסר ולעשות שינוי מהותי באורח החיים. הפעולה הנכונה ביותר היא לגשת לרופא ולבצע בדיקות שגרתיות, לגשר לדיאטיקאית ולקבל יעוץ מעשי, וכעת עם המידע הזה לשקול את המשך התהליך, איזו סוג דיאטה מעונינים לעשות, מה היעדים ומה הצפי לפעולה. לא חייבים לקבל את כל המלצות הרופא או היועצת, אולם יש לאסוף את המידע ולדעת מה העובדות לגבי מצבך הרפואי והדיאטה שמתאימה לך לפי עצת מומחה.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *